Barabás Tamás

Barabás Tamás, az Amatild zenekar basszusgitárosa: 13 évesen kezdte meg bőgő tanulmányait. 18 éves korában Mark King (Level 42) hatására elhatározta, hogy basszusgitáros lesz. 19 évesen bekerült az ismert magyar jazz zenekarba, a Tea együttesbe, mellyel 2 CD-t adtak ki és rendszeres szereplői a legrangosabb hazai televíziós show műsoroknak. A Tea színeiben számos ismert hazai előadóművész kíséretében szerepelt. Az egyik legfoglalkoztatottabb hazai stúdió zenész. Otthonosan mozog a Hard Rocktól a Jazz-ig szinte minden műfajban. A Djabe zenekarral is session zenészként került kapcsolatba, melynek 1997-óta állandó tagja. Basszusgitár játéka, kompozíciói és hangszerelési munkája meghatározó a Djabe zenei arculatában. A zenekar saját hangstúdiójának, a Gramy Recording Stúdiónak 1997 szeptembere óta hangmérnöke.
Az ő szaktudását és kreatívitását dícséri a Djabe lemezek világszínvonalú hangzásvilága. Nem csak a stúdiófelvételek, hanem a koncertek zenei rendezője és hangszerelője is. A Djabe mellett a Fusio Group a Tea és a GM49 és az Amatild zenekarban is hallhatjuk.
Világszínvonalú egyedi basszusgitár játékára az egész világon felfigyeltek, és ennek köszönhetően számos gitár (Fodera, Fclef, Sadowsky, MLP) és erősítő márka (Aguilar, Roland, Boss) endosere. Nemzetközi zenei vásárok és mesterkurzusok rendszeres résztvevője.

 

Vélemény, hozzászólás?