Bio

Az AMATILD zenekar világzenéjében a magyar népzene, az orientális zenei hatások, valamint az európai progresszív zene és a jazz elemei találnak egymásra izgalmas, egyedi módon. A zenekar műsorán kizárólag saját kompozíciók szerepelnek. A dalszövegek elsősorban az autentikus népdalok ősi képvilágából merítenek inspirációt.

Pénzes Matild sokszínű, egyéni énekhangja és dalszövegei, valamint Veress Gábor Csaba jellegzetes gitárjátéka és szerzeményei olyan különleges zenei világot alkotnak, hogy aki egyszer már hallotta ezt a muzsikát, az legközelebb biztosan azonnal fel fogja ismerni az AMATILD zenéjét. Bár a zenekar tagjait a nagyközönség különféle műfajokból ismerheti, Juhász Róbert (gitár), Bede Péter (fúvós hangszerek), Barabás Tamás (basszusgitár), valamint Clemente Gábor (ütőhangszerek) játéka ebben a zenében tökéletes összhangban olvad össze és színesíti, erősíti a dalok hangulatát, mondanivalóját.

A zenekar bemutatkozó lemeze 2013. máriusában jelent meg a GRAMY Records gondozásában, „Föld és Ég” címmel. Új maxi lemezük pedig a Music Fashion kiadónál látott napvilágot 2013 decemberében „Jöjj el” címmel. A cd különlegessége, hogy a címadó dalból Zoohacker készített remixet.

Vélemény, hozzászólás?